måndag 1 december 2014

Duke NukemTiden före Duke Nukem 3D och Duke Nukem Forever så fanns Duke Nukem endast som plattformsspel. Han hade inte ännu några coola one-liners eller någon personlighet överhuvudtaget. Duke var bara ännu en tuff action-hjälte som skulle rädda världen.

Handling
Året är i framtiden 1997. Dr Proton har bestämt sig för att ta över världen med hjälp av sin Techbot-armé. Duke Nukum, vår stentuffe hjälte, bestämmer sig för att stoppa honom. Spelet är uppdelat i tre delar. I den första delen slåss Duke mot Protons Techbots i Los Angeles för att sedan konfrontara doktorn. Dr Proton flyr till sin månbas och Duke följer efter i episod två. Dr Proton flyr vidare till framtiden i den tredje delen och Duke följer efter för att förstöra honom.

Om spelet
Spelet är ett väldigt typiskt plattformsspel. Du hoppar från olika plattformer och skjuter mot fiender. Du får poäng för att skjuta fiender eller spränga upp saker eller plocka upp vissa föremål. Du börjar vid en punkt från en bana och når slutligen fram till en annan punkt. Det är inte mera complicerat än det egentligen.

Det kanske har slagit er att spelet heter Duke Nukum, medan resten av spelserien heter Duke Nukem. Detta beror på att Apogee Software, som släppte spelet, hade hört att tv-serien Captain Planet skulle ha haft en karaktär som hette Duke Nukem. De blev därför rädda att de skulle bli stämda ifall de använde Duke Nukem. Därför fick detta spel titeln Duke Nukum. Men så småningom blev det klart att Captain Planet inte hade patent på namnet Duke Nukem.
Jag har hört att i ett downloadable content i Duke Nukem Forever så återvänder Dr Proton som antagonist.

Min slutdom
Spelmässigt är spelet är underhållande. Ibland är det roligt att döda lite tid med att hoppa mellan olika plattformer.
Det är inte lika tounge-in-cheek som uppföljarna kom att bli. Karaktären Duke har bara en rolig (?) line i hela spelet som jag kommer ihåg.
....Sug på den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar