torsdag 7 januari 2016

Shadow Warrior


HAI-YA!!
Var hälsade! Dagens spel är ett first-person shooter från 1997! Man skulle kunna påstå att det var Duke Nukem 3D för fattigt folk, då utförandet och kontrollerna är väldigt lika.

Handling
Vår huvudperson heter Lo Wang. Han är livvakt hos företagsjätten Zilla Enterprises, som har monopol på vartenda företag i Japan. Men detta har lett till korruption och mästare Zilla har planer på att ta över världen med hjälp av monster från "den mörka sidan". Lo Wang slutar sitt jobb som livvakt och sätter efter Zilla för att stoppa honom.

Om spelet
Som sagt, fattigmans Duke Nukem 3D för speltekniskt är spelet VÄLDIGT lika. Båda spelen använder samma spelmotor. Du navigerar genom olika banor, slaktar monster, hittar nycklar och går vidare.
Men det finns ändå några större skillnader. T.ex så finns det möjlighet att köra runt i pansarvagnar, "sticky bombs" och vapen som har olika skjutlägen.
Annars så är vapnen väldigt "Billig Kung Fu-film"-inspirerat, så vi pratar om Shurikens, katanas. Och sen går vi vidare till en mini-atombomb!

Spelet har nyligen fått en remake, två expansion-packs och två böcker skrivna om karaktären Lo Wang. 2013 meddelade Devolver Digital, gänget som utvecklade spelet, att de skulle erbjuda det gratis. Så nu finns det gamla Shadow Warrior gratis på Steam! Spela det bara!

Betyg
Spelet har inte åldrats särskilt bra. Det är roligt som ett FPS, vem gillar inte att rusa runt och massakera monster? Men det är bara det jag kan säga om det. Har du tid att döda så kan du ha roligt med det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar