torsdag 19 november 2015

Big Rigs: Over the Road racing

  Wow... jag har just upplevt en händelse som fick mig att försvinna ur tid och rum. Och det är inte för att spelet är så dåligt. Oh nej, det är på grund av helt andra orsaker. Låt mig gå tillbaka till då min berättelse börjar....

Spelet
Jag har en tid velat prova racingspelet Big Rigs: Over the Road Racing.Det släpptes 2003 av Stellar Stone. Spelet är ökänt för att vara, för att säga det milt, halvfärdigt då det släpptes.
Jag lyckades komma över spelet och spelade det.

Det första jag märkte....
Du ska köra runt en långtradare längs en bana. Du har en motståndare, men motståndaren rör sig inte alls. På riktigt, den står bara helt stilla medan du kör. Det är väl artigt, antar jag...?

Det andra jag märkte
Din långtradare skiter fullständigt i fysikens lagar! Det är hysteriskt roligt att upptäcka ett spel där du 1) kan köra IGENOM precis vad som helst utan att din långtradare saktar ner!
2) Kan köra upp och ner längsmed kullar och bergtoppar i en 90 graders-vinkel!

Det tredje jag märkte
Du kan lämna spelet vilken sekund som helst då du tröttnar på det. Du behöver bara köra i valfri riktning och så småningom kör du "över kanten" och befinner dig i en konstig dimension, där det inte finns lagar!

Det fjärde (och hemskaste) jag märkte!
Du åker framåt i max 80 mph. Det låter väl helt rimligt, men det accelerar långsamt....

Vad händer om jag åker bakåt? 
På fem sekunder har jag accelererat till 80.... Fem till ännu snabbare... Min hastighetsmätare har snurrat runt ett fullt varv och fortsätter!
Min långtradare lämnar dimensionen och fortsätter öka i hastighet!
Mätaren snurrar!! Min långtradare upplöses i en massa pixlar och partiklar!
Jag ser konstiga dimensioner! Jag upphör att existerar i alltet och försvinner ur tid och rum....!!!!

Jag släpper bakåtknappen och min långtradare tvärstannar. Jag befinner mig i ett konstigt ödelandskap. Jag ser inget land i sikte. Jag vet inte åt vilket håll jag ska börja gå.
Och så börjar min långa vandring för att hitta hem igen....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar